‹ Tilbage

Mød fotograf Ulrik Jantzen

_C7T7987_JPG

Ulrik Jantzenz passion for at formidle gennem billeder stammer helt tilbage fra skoletiden. I dag har han studie og fire ansatte i Kødbyen, hvor vi har besøgt ham – et sted han holder meget af.

“Omgivelserne betyder meget for min profession. Nu har jeg haft studie i Kødbyen i 13 år, og det bliver ved med at være et inspirerende område i udvikling med masser af liv, aktivitet og stemning. Her er mange innovative og kreative mennesker og ikke mindst en masse fine gallerier.”

Ulrik Jantzenz omgivelser er imidlertid også meget omskiftelige – han holder af det spontane og er hele tiden på farten.

“Jeg har ingen rutiner, for der er ikke to dage i mit arbejdsliv, der er ens. Den ene dag er jeg i studiet i København, den næste er jeg på en boreplatform ud for Esbjerg, og den tredje kan jeg være i et fly på vej til opgave i London. Det er det, jeg elsker ved mit job, jeg har alle mulige typer fotoopgaver, og jeg elsker både bredden og uforudsigeligheden.”

Og hvad er så et godt foto ifølge fotografen?

“Det afhænger jo 100% af opgavetypen og det, du skal tage billeder af. Når jeg fotograferer steder eller bygninger, er der fokus på fx vinkling og belysning. Men når man arbejder med mennesker, handler det om at afkode dem og få dem til at føle sig godt tilpas. Man bliver lidt en slags instruktør. Det gælder om at finde frem til og fange det helt rigtige og ærlige udtryk, og det er meget forskellige, hvordan folk reagerer foran et kamera. Der skal man kunne læse dem og fornemme, hvad de har brug for for at kunne slappe af i situationen”.

VISDA repræsenterer de visuelle kunstnere, herunder fotograferne.

© Hannah Paludan Kristensen