‹ Tilbage

Mød tegner Annette Carlsen

_C7T8065_JPG

Tegner Annette Carlsen var et af de børn, der ikke holdt op med at tegne. I dag har hun mange forskellige opgaver, som bl.a. består i satire til Svikmøllen, illustrationer til børnebøger, tegninger til digital undervisning, plakater til Københavns Kommune og lynportrætter på messer og konferencer.

Vi har besøgt Annette Carlsen på tegnestuen Studio 8 på Nørrebro i København, som hun deler med 12 andre.

“Jeg arbejdede hjemme i 6 år, men savnede pludselig selskab – forinden havde jeg været på tegnestuer i 28 år. Som selvstændig tegner arbejder man jo for sig selv, så det er både rart og givende at have nogle at spise frokost og tale med. Det vigtigste er, at mit arbejdsområde er hyggeligt, og at der er en god stemning.”

Når Annette Carlsen er på kontoret, møder hun som regel lidt over 9, får en kop te, taler lidt med dem, der er kommet og svarer på mails.

“Når jeg har fået has på en opgave, fået en idé og skitset lidt, kommer hovedtelefonerne på, og så lytter jeg til radio, podcasts eller lydbøger, mens jeg arbejder – det er dejligt.”

Annette Carlsen holder meget af de forskelligartede opgaver, som også stiller forskellige krav til, hvordan de bedst løses.

“Nogle gange gælder det om at illustrere noget helt bestemt, så der skal jeg som tegner ikke “fylde” eller “forstyrre” budskabet. En bladtegningsopgave er typisk mere selvstændig. Her gælder det om at få en idé, der kan vise, hvad artiklen handler om, gerne på en sjov måde. Tegningen kan supplere teksten, så der fylder tegneren meget. En god tegning kan meget hurtigt formidle et budskab. En god satiretegning kan få folk til at grine. Og en god børnebogsillustration kan skabe stemning og formidle følelser.”

VISDA repræsenterer de visuelle kunstnere, herunder tegnerne.

© Hannah Paludan Kristensen