© Simon Klein-Knudsen

VISDA er aktiv i en række internationale samarbejder både nordisk, europæisk og globalt. Gennem de politiske platforme arbejder vi for ophavsretten i en international kontekst. Administrativ og teknologisk erfaringsudveksling styrker effektiv rettighedsforvaltning.

VISDA samarbejder desuden med billedforvaltningsorganisationer over hele verden for at sikre varetagelse af billedophavsret og betaling for brug af værker på tværs af landene.

Har du spørgsmål?

Ring til os på 31 40 60 00
(tirsdag og torsdag kl. 9-12)

Eller skriv til os på mail@visda.dk

Sammenslutninger

HQ EVA logo transparent background

EVA
EVA (European Visual Artists) er sammenslutningen af europæiske billedforvaltningsorganisationer. Organisationen har kontor i Bruxelles og arbejder for at sikre billedskabere rimelige vilkår og rettigheder i europæisk- og international lovgivning.

OnlineArtLogo

OLA
OLA (OnLineArt) er en sammenslutning af billedforvaltningsorganisationer, hvorigennem globale rettigheder udveksles til online brug af billeder. OLA-samarbejdet består navnlig af forvaltningsorganisationer af Europa, USA og Australien.

CISAC

CISAC og CIAGP
CISAC (la Confédération Internationale des Société d’Auteurs et Compositeurs – på engelsk: the International Confederation of Societies of Authors and Composers) er en sammenslutning af alle forvaltningsorganisationer fra hele verden. VISDA deltager i CISAC samarbejdet gennem CIAGP, som er en særlig gruppe for billedforvaltningsorganisationer i CISAC.

ciagp_logo

CISAC/CIAGP opstiller rammerne for det internationale administrative samarbejde mellem forvaltningsorganisationerne. Det sker gennem standarder for god og transparent rettighedsforvaltning og administrative regler og procedurer for international rettighedsklarering og distribution af vederlag. CISAC har blandt andet indført det internationale IPI-databasesystem til identifkation af billedskabere. Identifkationssystemet gør det muligt at finde frem til de rette ophavsmænd og udbetale vederlag til dem.

Forvaltningsorganisationer i udlandet

Du kan finde en komplet liste over VISDA’s repræsentationsaftaler her.