© Simon Klein-Knudsen

Hvis I bruger værker og billeder af mange forskellige billedskabere i løbet af et år på forskellige platforme og medier, så kan forlaget med en årslicens få alle rettigheder klareret på én gang.

Med en årslicens behøver I således ikke at klarere rettigheder for hver enkelt billedskabers værker eller billeder. Årslicensen omfatter værker og billeder af billedskabere fra hele verden. Vi kan tilpasse en årslicens, så den passer til forlagets brug.

Har du spørgsmål?

Ring til os på 31 40 60 00
(tirsdag og torsdag kl. 9-12)

Eller skriv til os på billedlicens@visda.dk

Godt at vide inden du søger

Alle kunstværker og billeder er beskyttet af ophavsretsloven, så længe kunstneren/billedskaberen lever og indtil 70 år efter udløbet af dødsåret. Det betyder, at der skal indhentes tilladelse, når du vil bruge beskyttede kunstværker og billeder.

Herunder har vi samlet en række punkter, der er gode at vide, inden du ansøger om billedlicens. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Kunstnere uden for aftalelicens

Disse kunstnere eller deres arvinger, ønsker ikke at stille deres værker til rådighed for ”Totalaftaler”. Det indebærer, at der skal indhentes særlig tilladelse hver gang du ønsker at anvende et værk af en af disse kunstnere. Du finder oversigten her.

Kreditering

Når du bruger kunstværker og billeder, skal kunstnere og billedskabere altid krediteres. Du skal derfor huske at bruge VISDA’s krediteringslinje sammen med tilladelsen fra os.

Nogle kunstnere og billedskabere har en særlig krediteringslinje tilknyttet. Du kan se en liste over alle kunstnere og billedskabere med særlige krediteringskrav her.

For de kunstnere og billedskabere, der ikke har en særlig krediteringslinje tilknyttet, bruges VISDA’s standard kreditering: © {Kunstnerens navn} / VISDA

Særlige betingelser

Der kan i enkelte tilfælde være forlænget sagsbehandlingstid. Det kan fx være, hvis kunstnere og billedskabere har særlige betingelser tilknyttet brugen af deres kunstværker eller billeder.

Du kan se en vejledende liste over kunstnere og billedskabere med særlige betingelser her.

Ukendt fotograf/historisk foto

Hvis du ønsker at bruge fotografier af ukendte fotografer, kan vi i de fleste tilfælde udstede en billedlicens. Det gælder også for historiske fotos, hvis du ikke kan finde fotografens arvinger.

For at kunne udstede en billedlicens til ukendte fotografer/historiske fotos kræver det, at der er foretaget en omhyggelig søgning. Vi foretager søgningen for dig, så du kun behøver at udfylde et ansøgningsskema.

Du udfylder ansøgningsskemaet på normal vis og indsætter linket til fotografiet under ”Værktitel/Beskrivelse”, samt skriver ”ukendt” under ”Kunstnernavn/Fotografnavn” hvis ikke du kender navnet (hvis du kender fotografens navn, men ikke kan finde arvingerne, skriver du bare fotografens navn). Hvis ikke fotografiet kan findes online, vedhæfter du selve fotografiet i din ansøgning.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på billedlicens@visda.dk