© Henri Laurens 1928 Grande femme debout à la draperie. Fotograf: Kim Hansen

Hvis I som museum bruger værker af mange forskellige billedskabere i løbet af et år på forskellige digitale platforme og medier, så kan museet med en årslicens få alle rettigheder klareret på én gang.

Med en årslicens behøver I således ikke at klarere rettigheder for hver enkelt billedskabers værker eller billeder. Årslicensen omfatter værker og billeder af billedskabere fra hele verden. Vi kan tilpasse en årslicens, så den passer til museets brug.

Kunstnere uden for aftalelicens

Disse kunstnere eller deres arvinger, ønsker ikke at stille deres værker til rådighed for ”Totalaftaler”. Det indebærer, at der skal indhentes særlig tilladelse hver gang du ønsker at anvende et værk af en af disse kunstnere. Du finder oversigten her.

Ukendt fotograf/historisk foto

Hvis du ønsker at bruge fotografier af ukendte fotografer, kan vi i de fleste tilfælde udstede en billedlicens. Det gælder også for historiske fotos, hvis du ikke kan finde fotografens arvinger.

For at kunne udstede en billedlicens til ukendte fotografer/historiske fotos kræver det, at der er foretaget en omhyggelig søgning. Vi foretager søgningen for dig, så du kun behøver at udfylde et ansøgningsskema.

Du udfylder ansøgningsskemaet på normal vis og indsætter linket til fotografiet under ”Værktitel/Beskrivelse”, samt skriver ”ukendt” under ”Kunstnernavn/Fotografnavn” hvis ikke du kender navnet (hvis du kender fotografens navn, men ikke kan finde arvingerne, skriver du bare fotografens navn). Hvis ikke fotografiet kan findes online, vedhæfter du selve fotografiet i din ansøgning.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på billedlicens@visda.dk

Har du spørgsmål?

Ring til os på 31 40 60 00
(mandag-fredag kl. 9-12)

Eller skriv til os på billedlicens@visda.dk