© Henri Laurens 1928 Grande femme debout à la draperie. Fotograf Kim Hansen

Hvis I som museum bruger værker af mange forskellige billedskabere i løbet af et år på forskellige platforme og medier, så kan museet med en årslicens få alle rettigheder klareret på én gang.

Med en årslicens behøver I således ikke at klarere rettigheder for hver enkelt billedskabers værker eller billeder. Årslicensen omfatter værker og billeder af billedskabere fra hele verden. Vi kan tilpasse en årslicens, så den passer til museets brug.

Kunstnere uden for aftalelicens

Disse kunstnere eller deres arvinger, ønsker ikke at stille deres værker til rådighed for ”Totalaftaler”. Det indebærer, at der skal indhentes særlig tilladelse hver gang du ønsker at anvende et værk af en af disse kunstnere. Du finder oversigten her.

Ukendte kunstnere og fotografer

Hvis du ønsker at bruge værker af ukendte kunstnere eller fotografer, kan vi i visse tilfælde også give en billedlicens.

For at kunne lave en licensaftale til brug af værker og billeder fra ukendte kunstnere/fotografer, er det et krav, at man først har forsøgt at finde frem til vedkommende ved en grundig søgning.

Brug denne guide for søgning af billeder af ukendt kunstner/fotograf.

Hvis du ikke finder navnet på ophavsmanden ved søgningen, eller du kun finder navnet på ophavsmanden, men uden kontaktoplysninger på rettighedshaveren, skal du sende en ansøgning til VISDA.

Du udfylder ansøgningsskemaet på normal vis og skriver blot ’ukendt’ ved kunstnerens/fotografens navn.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på billedlicens@visda.dk

Har du spørgsmål?

Ring til os på 31 40 60 00
(man.-fre. kl. 9-12)

Eller skriv til os på billedlicens@visda.dk