© Simon Klein-Knudsen

VISDA – Visuelle Rettigheder Danmark

VISDA er en forvaltningsorganisation, der siden 1986 har bygget bro mellem billedskabere og billedbrugere. Vi repræsenterer i dag mere end 160.000 danske og udenlandske billedskabere. Vi har et bredtfavnende nationalt og internationalt kundenetværk, som bruger kunst og billeder i undervisning, bøger, film, på museer, TV, internettet samt i virksomheder og meget mere.

VISDA er af Kulturministeriet og Det Grønlandske Selvstyre (Naalakkersuisut) godkendt i henhold til ophavsretslovens §§ 24a, 30 og 30 jf. § 50 til at forhandle billedlicenser, der dækker alle billedskabere, herunder kunstnere, tegnere, illustratorer og fotografer (aftalelicensen). (Godkendelserne er udstedt med hjemmel i § 50, stk. 4, jf. §§ 24a, 30 og 30a i Ophavsretsloven samt § 50, stk. 4, jf. § 24a i anordning nr. 1342 af 11. december 2019 om ikrafttræden for Grønland af lov om ophavsret).

VISDA er desuden, med hjemmel i § 38 i Ophavsretsloven, udpeget af Kulturministeriet til at fordele penge til kunstnere for brug af værker i diverse sammenhænge samt for erhvervsmæssigt videresalg af kunstværker (følgeretsordningen).

VISDA er en non-profit organisation. Pengene går tilbage til billedskaberne – og sikrer herved grobund for skabelse af ny kunst og billeder. Vi er en selvstændig, uafhængig forening skabt af billedskabernes egne organisationer. Læs mere om, hvordan vi arbejder her.

Har du spørgsmål?

Ring til os på 31 40 60 00
(Tirsdag-torsdag kl. 9-12)

Eller skriv til os på mail@visda.dk

© Hannah Paludan Kristensen

Mød bestyrelsen

VISDA’s bestyrelse består af 13 medlemmer. De repræsenterer hver en faglig organisation, hvor omdrejningspunktet for dem alle er at forbedre rettighederne for billedskaberne i Danmark.

Mød medarbejderne

Her kan du finde en oversigt over alle de ansatte i VISDA. Har du brug for at komme i kontakt med os, kan du finde oplysninger om os her.

VISDA’s internationale samarbejde

VISDA er aktiv i en række internationale samarbejder både nordisk, europæisk og globalt. Gennem de politiske platforme arbejder vi for ophavsretten i en international kontekst.

Års- og gennemsigtighedsrapporter

Her kan du finde vores gældende og tidligere års- og gennemsigtighedsrapporter samt vores årsberetninger.

Forside_til_web

Kontakt

Du finder vores oplysninger her.