‹ Tilbage

Mød fordybelsens mand Balder Olrik

_CHP7863 - Billedets Dag

Vi har været forbi billedkunstner og fotograf Balder Olrik i hans studie i Hellerup. Balder Olrik er især inspireret af perceptionsteori og vil gerne lave billeder, der gør os klogere på os selv – bl.a. arbejder han med såkaldte blind spots, som opslagets to sidste billeder er eksempler på.

“Jeg forsøger at bruge verden, som den er, jeg laver aldrig opstillinger til mine billeder. Men jeg holder af at udfordre sanseapparatet. Det er først, når vi registrerer, at vi mangler noget information for at kunne forstå det, vi ser, at vi begynder at se ordenligt efter og tænke.”

For Balder Olrik bærer skønhed alene ikke et billede – et godt billede skal både være konceptuelt og emotionelt stærkt. Han mener, at stillbilledet har en særlig force i vores fortravlede hverdag: “Stillbilledet tilbyder fordybelse. Vi kan dvæle ved det og registrere flere detaljer. Det giver en helt speciel ro.”

Balder Olrik betegner sig selv som en fordybelsens mand, og den kvalitet vil han gerne give videre: “Mit bidrag til verden må gerne være den form for ro, det giver at dykke ned i noget og finde ind til koncentrationen og nysgerrigheden – en tilstand som jo ikke er fremherskende i vores tid. Vi går til og fra ting hele tiden, fordi det hele går så hurtigt.”

VISDA repræsenterer de visuelle kunstnere, herunder billedkunstnere og fotografer.

© Christian Hoyer