‹ Tilbage

Kom indenfor hos tegner Peter Madsen

VISDA_190521_10381

Peter Madsen har tegnet hele sit liv, og passionen er fulgt med ind i voksenlivet, hvor barndomshobbyen er blevet en levevej. Vi har besøgt ham i hjemmet i Allerød, hvor han i dag har etableret tegnestue. Herfra har Peter Madsen desuden gennem mere end 10 år lavet billedbogsserien Troldeliv sammen med sin kone, Sissel.

Peter Madsens tegnekarriere tog raketfart allerede for 40 år siden, da han skabte tegneserien Valhalla. Siden er mange episke fortællinger blevet til i Peter Madsens autentiske streg: “Jeg tegner altid i hånden. Computertegning bliver i min optik lidt plastikagtigt. Håndens streg har en anden kvalitet. Men jeg farvelægger på computer. Jeg arbejder jo både med tekst og billeder, og for mig ligger den store forskel i, at billeder giver mulighed for individuelle tolkninger. Tekst, derimod, kan være ganske udtømmende.”

Valhalla blev afsæt for en række opgaver for Bibelselskabet, som i 1990’erne fandt inspiration i Peter Madsens univers. ”De søgte én, som kunne formidle de kristne budskaber til det unge publikum. Den vigtigste bog i den sammenhæng er helt klart Menneskesønnen, som er en tegneserie over Jesu liv.”

Du kan glæde dig til Peter Madsens nuværende projekt for Bibelselskabet, som manifesterer sig i en tegneserie om Første Mosebog.

VISDA repræsenterer de visuelle kunstnere, herunder tegnerne.

© Simon Klein-Knudsen