‹ Tilbage

Kom med inden for hos Politikens-tegner Maren Uthaug

VISDA_190906_FINLAND_32349

Vi har besøgt Maren Uthaug på tegnestuen Pinligt Selskab på Nørrebro i København – et kreativ fællesskab hun deler med 15 andre. Her har Maren Uthaug plads bagest i et af lokalerne i et charmerende virvar af fyldte bogreoler, tegneborde, papkasser og papirbunker.

Maren Uthaug tegner Politikens kendte bagsidestribe ‘Ting jeg gjorde’.

“Hver dag kl. 13.00 skal der ligge en stribe til næste dag og om fredagen tre, så de har til om mandagen. Jeg har altid antennerne ude og kan høre, når der er en stribe i noget. Det er tit ting, jeg selv siger til min kæreste. Mine striber handler jo om alt det hverdagsagtige, og jeg tror, det er derfor, mange føler, de kan spejle sig i dem. Jeg har et helt almindeligt, kedeligt liv, og derfor laver jeg striber om alle de almindelige ting. Hvis jeg en dag virkelig ikke kan finde på noget, kigger jeg i min kasse med dårlige idéer. Nogle gange er de blevet gode, andre gange skal jeg kombinere to dårlige for at få en god.”

Maren Uthaug, som holder af den minimalistiske stil, fortæller, at hun stadig forbløffes over, hvor mange følelser man kan læse i hendes tændstiksmænd.

“De har faktisk kun to prikker i ansigtet, hår og nogle gange øjenbryn. Men jeg kan godt lide at dyrke forholdet mellem, hvor lidt der egentlig kan være i en tegning samtidig med, at man kan afkode både følelser og handling. Tekst og tegning kan noget sammen og hver for sig. Og det er det, der gør, at jeg elsker mit arbejde. Der er et eller andet med den helt simple streg, der også er lidt naiv – det er tydeligt, at det ikke er mennesker, man har med at gøre, og så kan man tillade sig mere.”

VISDA repræsenterer de visuelle kunstnere, herunder tegnerne.

© Simon Klein-Knudsen