Billedlicens

Har du eller din virksomhed brug for at cleare rettigheder til gengivelse af fotografier, malerier, brugskunst eller andre former for kunstneriske værker i en brochure, et magasin, på hjemmeside, TV, informationsfilm, merchandise eller andet, så kan du få en licens hos VISDA.

VISDA repræsenterer mere end 160.000 danske og udenlandske kunstnere.

Værker af følgende kunstnere er ikke en del af aftalen.

Sådan ansøger du om billedlicens
Udfyld vores online ansøgningsskema her.

Vi bestræber os på at behandle din sag inden for en uge.

OBS! Hvis du vil bruge kunstnere som har særlige betingelser, må du påregne længere sagsbehandlingstid. Se en liste over disse kunstnere her. Der er tale om en vejledende, ikke udtømmende liste.

Det er ikke bindende at sende en ansøgning. Vi vil altid sende et tilbud med pris til godkendelse. Du kan finde en samlet prisliste her, og du finder VISDA’s standardlicensvilkår her.

Særlig kreditering
Kunstværker krediteres som udgangspunkt således, når I gengiver værker under licens fra VISDA:

© {Kunstnerens navn} / VISDA

Nogle kunstnere stiller dog særlige krav til kreditering. Sådanne krav vil fremgå af den licens, I modtager fra os. Du også kan se en liste over alle kunstnere med særlige krediteringskrav her.

Særlige betingelser
Enkelte kunstnere har særlige betingelser tilknyttet brugen af deres kunstværker. Det kan betyde, at du må påregne længere sagsbehandlingstid, at der skal anvendes en særlig procedure for at opnå tilladelse, at der er særlige begrænsninger for, hvordan værkerne må anvendes og at priserne kan være højere end på prislisten.

Du kan se en liste over kunstnere med særlige betingelser her. Der er tale om en vejledende, ikke udtømmende liste.

Vil du høre mere kan du kontakte os på tlf. 3140 6000 eller mail billedlicens@visda.dk